Știați că...

Croissantul francez nu e francez!

…croissantul pe care toată lumea îl asociază cu Franța vine din… Austria?

În ciuda asocierii acestor delicii cu Franța, ele sunt de fapt o creație austriacă. Cornurile au fost precedate de un produs numit „kipferl”, care este o versiune mai simplă a unui croissant dezvoltat în Austria.

Se spune că acest concept a ajuns în Franța cu ajutorul unui austriac. El a fondat acolo o brutărie vieneză, a introdus drojdie în aluat de unt iar metoda a dus rapid la ceea ce numim astăzi croissant francez.

Știați că...

*imagini cu titlu de prezentare

Alte noutati

Acest website foloseste cookie-uri proprii, cat si cookie-uri adaugate de terti pentru a va furniza o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului dvs. Mai multe detalii, aici.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close